Eveniment

Iohannis, după întrevederea cu Cameron: Locul Marii Britanii este clar în Uniunea Europeană

Iohannis, după întrevederea cu Cameron: Locul Marii...

Autor: Mona Hera, Ştefan Pană

09.12.2015, 17:51 57

”Sunt bucuros că îl avem invitat pe domnul David Cameron. Este pentru prima dată după 16 ani când un premier al Marii Britanii vine la Bucureşti”, a afirmat Klaus Iohannis, la finalul întrevederii cu premierul Marii Britanii.

Preşedintele Iohannis a spus că în discuţiile cu premierul britanic a fost propusă aprofundarea parteneriatului dintre cele două state, apreciind că ”dimensiunea militară şi de securitate” joacă un rol major, mai ales pe fondul actual de securitate, marcat de provocări, în ultima perioadă.

Klaus Iohannis a mai spus că o temă importantă a discuţiilor cu premierul David Cameron a fost renegocierea relaţiei Marea Britanie-Uniunea Europeană.

”Am arătat că locul Marii Britanii este clar în Uniunea Europeană. Uniunea Europeană este mai puternică cu Marea Britanie în interiorul ei, iar Marea Britanie este mai puternică în cadrul Uniunii Europene. Ne dorm găsirea unor soluţii care să conducă, în cadrul referendumului din Marea Britanie, la un vot favorabil, de menţinere a statutului Marii Britanii de membră a Uniunii Europene”, a adăugat Iohannis.

David Cameron a ajuns la Palatul Cotroceni în jurul orei 16.30, fiind întâmpinat de către preşedintele Klaus Iohannis, iar întrevederea celor doi oficiali a durat aproximativ o oră.

Premierul britanic David Cameron se află în prima sa vizită oficială în România, în cadrul unui turneu iniţiat în contextul negocierilor pentru reconfigurarea relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană, dar şi pe fondul crizei imigranţilor şi al riscurilor teroriste.

Miercuri după-amiază, David Cameron a mers şi la Palatul Victoria, unde a avut o întrevedere de peste o oră cu premierul Dacian Cioloş.

De la Palatul Victoria, premierul britanic a mers la clubul Colectiv, miercuri împlinindu-se 40 de zile de la incendiul în urma căruia 60 de persoane şi-au pierdut viaţa. David Cameron a depus o coroană de flori şi a aprins o lumânare la locul tragediei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO