Eveniment

Israel, principala piaţă furnizoare de turişti străini pentru hotelurile din Bucureşti: „Toate grupurile şi delegaţiile programate au anulat sejururile”, „Se va simţi clar impactul pe piaţa hotelieră din Capitală dacă nu vor mai călători“

Israel, principala piaţă furnizoare de turişti...

Autor: Mirabela Tiron

10.10.2023, 08:30 284

♦ Hotelul Sheraton: Toate grupurile şi delegaţiile pe care le aşteptam din Israel au anulat deplasările ♦ Hotelul Cişmigiu: Israel este principala ţară furnizoare de străini pentru noi ♦ Radisson Blu Bucureşti: Datele noastre arată 510.000 de pasageri anul trecut pe relaţia Israel-România, 85% au ajuns în Bucureşti l Statistica: 226.000 de israelieni au sosit anul trecut în România, faţă de 309.000 în 2019 ♦ Wizz Air a anulat toate cursele spre şi dinspre Tel Aviv (Israel) din Bucureşti, Cluj şi Iaşi.

Războiul din Israel, principala ţară furnizoare de turişti străini pentru Bucureşti, ar putea să îşi pună impactul pe piaţa hotelieră locală, în condiţiile în care hotelurile de patru şi cinci stele din Capitală îşi asigurau un procent important din business din cazarea grupurilor sau a turiştilor individuali israelieni pe weekend-uri şi în perioadele de vacanţă.

„Israel reprezintă principala piaţă furnizoare de străini pentru Bucureşti. Cu războiul de acolo toate grupurile şi delegaţiile din Israel au anulat cazările pe care le aveau la noi. Acum avem însă şi evenimente corporate dar turismul de leisure pe weekend este afectat”, a spus pentru ZF Daniel Ben-Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton din Bucureşti. Hotelul de cinci stele are 270 de camere şi operează 11 săli de conferinţă. Hotelul a avut în prima jumătate din acest an un grad de ocupare mediu între 60% şi 70% şi a finalizat cu afaceri în creştere cu peste 10%. În prima parte a anului hotelul a avut grupuri de turişti din Israel. Anul trecut, Sheraton a raportat o cifră de afaceri de 43 milioane de lei, arată mfinante.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO