Eveniment

Dacă justiţia americană nu-l scoate din joc, Trump are cale liberă către Casa Albă: Ron deSantis, principalul rival din Partidul Republican, s-a retras din cursă şi a anunţat că îl susţine pe Trump pentru a-l da jos pe Biden

Dacă justiţia americană nu-l scoate din joc, Trump are...

Autor: Ştefan Stan

21.01.2024, 23:15 698

Ron DeSantis şi-a suspendat campania prezidenţială şi l-a susţinut pe Donald Trump drept candidatul republican la Casa Albă în 2024, într-o lovitură semnificativă pentru Nikki Haley cu doar două zile înainte de alegerile primare din New Hampshire, potrivit FT. 

DeSantis şi-a anunţat decizia într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare duminică după-amiază, spunând că el şi soţia sa s-au "rugat şi au deliberat asupra modului de a merge mai departe" după ce a terminat pe locul al doilea în adunările electorale din Iowa de săptămâna trecută.

"Nu pot să le cer susţinătorilor noştri să se ofere voluntar şi să doneze resurse dacă nu avem o cale clară spre victorie", a spus DeSantis în timp ce confirma că îşi suspendă campania.

Guvernatorul Floridei a declarat că este "clar ... că majoritatea alegătorilor republicani din alegerile primare vor să-i mai dea o şansă lui Donald Trump", adăugând: "Ei au urmărit cum preşedinţia sa a fost împiedicată de o rezistenţă necruţătoare şi văd că democraţii folosesc până în ziua de azi războiul juridic pentru a-l ataca".

Am semnat o promisiune de a susţine candidatul republican şi voi respecta această promisiune.

El are susţinerea mea pentru că nu ne putem întoarce la vechea gardă republicană de altădată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO