Eveniment

Liceenii din România pot participa la o dezbatere model NATO la Palatul Parlamentului, între 17 şi 20 februarie: „Conferinţele de tip Model NATO sunt menite să le ofere liceenilor o perspectivă de carieră în diplomaţie, relaţii internaţionale sau ştiinţe politice

Liceenii din România pot participa la o dezbatere model...

Autor: Răzvan Botea

10.02.2023, 12:14 194

Cea de-a 13-a ediţie a conferinţelor model NATO pentru liceeni va avea loc la Bucureşti, la Palatul Parlamentului între 17 şi 20 februarie, după ce ediţia anterioară a fost organizată la sediul NATO din Bruxelles. Evenimentul reprezintă o serie de dezbateri pe teme bazate pe probleme actuale legate de securitatea ţărilor membre şi partenere ale Alianţei Nord-Atlantice.

„Conferinţele de tip Model NATO sunt menite să le ofere liceenilor o perspectivă asupra unor domenii către care şi-ar putea orienta pe viitor cariera, precum diplomaţia, relaţiile internaţionale sau ştiinţele politice, dar îi ajută totodată să achiziţioneze acele abilităţi extra-şcolare ce le pot fi foarte utile dacă aleg să îşi continue studiile la universităţi de prestigiu din ţară sau din străinătate. La aceste evenimente, tinerii simulează întâlnirile Alianţei Nord-Atlantice, se familiarizează cu mediul diplomatic, învaţă ce presupune diplomaţia, cum se pot soluţiona unele conflicte mondiale şi dezbat subiecte de actualitate”, transmit organizatorii evenimentului.

Delegaţii vor discuta despre flancul estic, consolidarea infrastructurii militare, sporirea parteneriatelor cu ţările vecine şi cu statele din Asia de Est, alături de multe alte subiecte de actualitate NATO. Înscrierile se pot face pe pagina oficială a evenimentului, www.modelnato.org.

Evenimentele pentru liceeni Model NATO au strâns de-a lungul timpului peste 2200 de participanţi şi invitaţi relevanţi, precum Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO sau Emil Constantinescu, fostul preşedinte al României în perioada 1996-2000, în care s-au derulat şi o parte din negocierile de aderare la NATO şi în mandatul căruia preşedintele american Bill Clinton a anunţat la Bucureşti că România va intra în NATO.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO