Eveniment

Managerul spitalului din Botoşani, unde o tânără gravidă a murit după 7 ore în care nu a primit nicio îngrijire medicală, a fost demis de Consiliul Judeţean

Managerul spitalului din Botoşani, unde o tânără...

Autor: Mirabela Tiron

23.08.2023, 15:55 816

Angel Călin, managerul spitalului din Botoşani, fost lăcătuş mecanic, fără nicio experienţă în domeniul sanitar, a fost demis din funcţie de Consiliul Judeţean Botoşani, acelaşi consiliu care îl numea în urmă cu nicio lună pe această poziţie. Demiterea vine la câteva zile după ce o tănâră mămică a murit în acest spital, aşteptând timp de 7 ore ca un medic să îşi facă meseria şi să îi ofere tratament. Nu a primit nicio îngrijire medicală, într-un spital cu 110 paturi pe ginecologie şi 10 medici ginecologi, ce primesc lunar salarii nete de 10.000-18.000 lei lunar.

Un spital unde una din şefele de secţie de pe ginecologie, cu un salariu de 16.000 lei net lunar, are la ora 14 consultaţii în cabinetul privat.

Înainte să fie demis, Angel Călin anunţa că personalul medical de gardă, care trebuia să se ocupe de tânăra mămică Alexandra, a fost suspendat.

Raportul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani după controlul realizat la Spitalul Judeţean Botoşani, în care o tânără de 25 de ani a murit, arată indiferenţa medicilor şi a personalului din spital, care timp de 7 ore nu au acordat niciun fel de îngrijire medicală pacientei. Tânăra de 25 de ani a solicitat în mai multe rânduri intervenţia medicilor, acuzând „dureri groaznice“, potrivit mesajelor făcute publice de familia sa după tragedie. Niciun medic nu a răspuns rugăminţilor pacientei, iar medicul de gardă nu a intervenit.

Spitalele de stat, care înghit anual de la Casa de Sănătate 13 miliarde de lei (2,8 miliarde de euro) şi unde medicii câştigă peste 10.000-15.000 de lei lunar net, au devenit în anumite judeţe doar "o gaură neagră", o sursă de venituri pentru manageri numiţi politic, pe care nu îi recomandă nimic pentru sistemul sanitar şi chiar o „capcană” pentru pacienţii care au nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO