Eveniment

Manpower: Recrutarea merge înainte - 35% dintre angajatori prognozează o creştere a numărului total de angajări în ultimul trimestru al acestui an. Circa 21% dintre angajatorii de pe piaţa locală prevăd o scădere a numărului de angajaţi în T4 din 2023, iar 39% dintre ei nu se aşteaptă la vreo modificare a acestui număr

Autor: Ramona Cornea

23.09.2023, 12:01 383

♦ „Cea mai puternică piaţă a muncii pentru următoarele trei luni este raportată de angajatorii din sectorul industriei prelucrătoare (plus 32%), iar cel mai slab climat de angajare este aşteptat de angajatorii din sectorul de energie şi utilităţi (-33%)” ♦ Angajatorii din şapte din cele opt regiuni ale României se aşteaptă la creşteri ale numărului total de angajaţi pentru următorul trimestru.

Angajatorii români au planuri de recrutare şi în perioada următoare, astfel că anticipează o activitate de angajare pozitivă pentru ultimul trimestru al anului 2023, după cum arată studiul ManpowerGroup privind Perspectivele angajării de forţă de muncă.

Aşadar, 35% dintre angajatori prognozează o creştere a numărului total de angajări în T4 din 2023, 21% prevăd o scădere şi 39% nu se aşteaptă la vreo modificare, iar perspectiva netă de angajare rezultată este de plus 14%. După ajustarea datelor pentru eliminarea variaţiilor sezoniere, perspectiva netă se situează la plus 18%. Perspectivele de angajare au crescut cu două puncte procentuale în comparaţie cu trimestrul anterior, respectiv cu opt puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Studiul ManpowerGroup Employment Outlook Survey obţine previziunea netă de angajare făcând diferenţa dintre procentul de angajatori care prognozează o creştere a volumului total de angajări şi procentul de angajatori care prevăd o scădere a angajărilor în trimestrul următor.

„Angajatorii menţin o perspectivă încrezătoare, dar prudentă faţă de activitatea lor de angajare, continuând să se confrunte cu încetinirea economică globală şi cu preocupările legate de lipsa de talente, aspect care prevede o continuare a presiunii pe piaţa muncii. Rezultatele sondajului pentru România în trimestrul 4 din 2023 arată o previziune pozitivă a intenţiilor de angajare”, spune Miguel Trindade, country manager, ManpowerGroup România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO