Eveniment

Marcel Ciolacu despre PNRR:Evaluarea a celei de a doua cereri de plată ne încurajează şi ne responsabilizează

Marcel Ciolacu despre PNRR:Evaluarea a celei de a doua...

Autor: Gabriel Pecheanu

27.06.2023, 14:12 63

Evaluarea preliminară parţial pozitivă a celei de a doua cereri de plată din PNRR ne încurajează şi ne responsabilizează să mergem mai departe, spune premierul Marcel Ciolacu.

„Acest Guvern este despre reforme şi economie. Vestea bună primită astăzi de la Comisia Europeană, care a aprobat evaluarea preliminară parţial pozitivă a celei de a doua cereri de plată, ne încurajează şi ne responsabilizează să mergem mai departe. Şi vom continua obiectivele noastre curajoase. Reforma sistemului public de pensii este unul dintre acestea. Ceea ce am început ieri în Parlament, eliminarea pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi, vom continua în următoarea perioadă pentru a închide cât mai repede acest capitol, aşa cum românii aşteaptă, în mod firesc, de la Guvern şi de la coaliţia de guvernare”, spune prim-ministrul Marcel Ciolacu.

El a coordonat astăzi reuniunea Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, structură de lucru ce reuneşte toate ministerele cu atribuţii în îndeplinirea angajamentelor asumate de Guvern în cadrul PNRR.

„Comitetul Interministerial de Coordonare a PNRR este singurul organism din Guvern care ne pune pe toţi la aceeaşi masă. Dacă nu funcţionăm în acest organism ca o echipă, astfel încât să îndeplinim toate reformele, PNRR va fi un proiect administrativ şi politic ratat. În ceea ce priveşte resursa umană şi capacitatea administrativă de a duce aceste reforme la îndeplinire, este nevoie de un efort atât guvernamental, cât şi legislativ, şi de o coordonare foarte bună cu Parlamentul României”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

În cadrul reuniunii au fost analizate ţintele şi jaloanele care trebuie îndeplinite pentru depunerea cererilor de plată 3 şi 4, precum şi progresele făcute pentru actualizarea PNRR, prin includerea capitolului RePowerEU.

Prim-ministrul a solicitat respectarea termenelor asumate de ministere şi Guvern pentru realizarea reformelor şi implementarea investiţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO