Eveniment

Marcel Ciolacu: Valoarea investiţiilor peste suma deficitului public, avem cea mai mare creştere din zonă

Marcel Ciolacu: Valoarea investiţiilor peste suma...

Autor: Petru Mazilu

04.01.2024, 13:30 360

Premierul Marcel Ciolacu susţine că valoarea investiţiilor din 2023 a depăşit suma deficitului public. Avem cea mai mare creştere economică din zonă, a mai spus prim-ministrul.

Declaraţiile au fost făcute înainte de şedinţa de Guvern de joi.

„Anul trecut am avut cea mai mare creştere economică din regiune în condiţii foarte dificile. Ultima prognoză a CE arată că 10 ţări din UE vor avea scădere economică în 2023, iar 12 state membre şi-au depăşit semnificativ ţintele de deficit. România a avut o creştere sănătoasă pentru că s-a bazat foarte mult pe investiţii şi nu pe consum. Valoarea investiţiilor publice a depăşit anul trecut suma deficitului public. Per total volumul investiţiilor publice a crescut cu 33%, iar acest lucru s-a văzut în apariţia a peste 75.000 de locuri de muncă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai spus că absorbţia banilor europeni a fost motorul creşterii economiei româneşti.

„Pentru prima data am reusit sa atingem un nivel record de absorbţie de peste 93%. În total, anul trecut am încasat peste 13,7 miliarde de euro de la CE cu tot cu sumele din PNRR”, a precizat Ciolacu.

Premierul a adăugat că marile investiţii vor continua şi în 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO