Eveniment

Mesajul Maiei Sandu de Ziua Naţională a României: Ne leagă trecutul, dar şi mai mult ne leagă viitorul

Mesajul Maiei Sandu de Ziua Naţională a României: Ne...

Autor: Gabriel Pecheanu

01.12.2023, 12:34 53

Ne leagă trecutul, dar şi mai mult ne leagă viitorul, este mesajul transmis de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia Zilei Naţionale a României. „România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiţionat, fără a aştepta lauri sau beneficii”, adaugă ea.

„România este iubită în Republica Moldova, pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc - limba transmisă cu dragoste de părinţi, istoria de la care învăţăm multiple lecţii de demnitate şi cultura care construieşte cele mai statornice punţi. România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Şi ştiu că şi Moldova este iubită în România. România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiţionat, fără a aştepta lauri sau beneficii. Şi ca orice iubire autentică România nu a strigat-o bătându-se cu pumnul în piept, ci a manifestat-o indiferent de circumstanţe. Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie, ne ajută să modernizăm localităţile, să salvăm vieţile cetăţenilor de pe malul stâng al Prutului prin serviciul medical de urgenţă SMURD, ne-a oferit primele ajutoare pe timp de criză pandemică. Şi nu doar lista lungă a ajutoarelor oferite ne face să fim profund recunoscători, ci şi încrederea noastră că putem mereu conta pe România”, scrie pe Facebook Maia Sandu.

România este pentru republica Moldova, adaugă ea, „un pilon de rezistenţă şi este cel mai aprig avocat în drumul nostru european”.

„O privim cu speranţă atunci când ne aflăm la nevoie şi ca reper în aspiraţiile noastre de aderare la UE. Iar România ne priveşte cu încredere că vom izbuti în calea aleasă. Ne leagă trecutul, dar şi mai mult ne leagă viitorul. Ne leagă dorinţa de a construi o societate dreaptă şi bună pentru toţi cetăţenii noştri, de a deveni mai puternici împreună. Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană. Ştim România alături de noi - şi acest lucru ne ajută să avem încredere în viitor, oricât de mari ar fi încercările prin care trecem. La mulţi ani tuturor celor care simt româneşte, vorbesc limba română şi iubesc România”, încheie Sandu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO