Eveniment

Microintreprinderile raman cu regim special de impozitare

07.08.2006, 19:54 11

Regimul de impozitare aplicabil microintreprinderilor incepand cu anul viitor se va mentine special, adica impozitarea cifrei de afaceri, au precizat reprezentantii Ministerului de Finante. Raspunsul Finantelor a venit in replica la comentariile privind legea de modificare a Codului fiscal, care a aparut in Monitorul Oficial intr-o forma incerta.
Legea continea doua articole cu prevederi opuse, ambele referindu-se la regimul de impozitare al microintreprinderilor (firme cu cel mult 9 angajati). Primul articol arata ca microfirmele vor fi impozitate cu 2% pe cifra de afaceri in 2007, 2,5% in 2008 si 3% in 2009, conform celor dezbatute in Parlament. Al doilea articol insa prevede ca regimul fiscal special al microintreprinderilor sa fie eliminat odata cu momentul integrarii in UE.
Ministerul de Finante a dat insa asigurari ca microintreprinderile vor fi impozitate cu 2% pe cifra de afaceri anul viitor, conform prevederilor initiale.
Prin legea publicata in MO, microintreprinderile primeau pe de-o parte facilitatea unui impozit mai scazut, dar aceasta era anulata de a doua prevedere, din moment ce Codul fiscal intra in vigoare la 1 ianuarie 2007, adica aceeasi data la care este asteptata integrarea Romaniei in UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO