Eveniment

Ministerul Educaţiei a lansat un modul de clase digitale, în parteneriat cu ONG-ul Narada

Ministerul Educaţiei a lansat un modul de clase...

Autor: Ramona Cornea

01.04.2020, 00:05 1026

În cadrul claselor digitale, elevii vor interacţiona cu profesionişti din domenii precum social media, la personal branding, dezvoltare personală, tehnologie, inteligenţă artificială sau educaţie financiară.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat un modul de clase digitale, alături de ONG-ul Narada, în cadrul iniţiativei „Reacţie pentru educaţie”.

În cadrul modulului de clase digitale Naradix, elevii din întreaga ţară au la dispoziţie o oră în mediul online pentru a învăţa despre lucrurile precum social media, personal branding, dezvoltare personală, tehnologie, inteligenţă artificială sau educaţie financiară.

Organizatorii modulului de clase digitale spun că elevii vor avea ocazia de a interacţiona cu profesionişti de top din aceste domenii. La clasele digitale NaradiX vor parti­cipa vloggeri celebri, oameni de business sau traineri cunoscuţi.

În cadrul ediţiei din 1 aprilie,  iniţiatoarele programului, Andra Munteanu şi Armina Dobrică, vor răspunde întrebărilor pregătite de vloggerul Bianca Adam şi vor anunţa programul pentru următoarele săptămâni. În ediţia de joi, 2 aprilie, dr. Mihail Pautov va explica de ce e important să rămânem acasă pe perioada carantinei, cum să ne protejăm de coronavirus şi cum pot evolua lucrurile în continuare.

În ediţia de vineri, 3 aprilie, Urania Cremene va vorbi despre cum pot fi gestionate sănătos emoţiile în timpul izolării, ce putem face pentru a ne simţi cât mai bine chiar dacă nu ieşim din casă şi cum putem folosi timpul liber în mod constructiv. În urmă cu aproximativ două Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirma că cursurile online sunt cea mai bună soluţie pentru a continua procesul de predare în această perioadă.

Creşele, grădiniţele, şcolile primare şi gimnaziale, liceele şi şcolile profesionale şi-au întrerupt cursurile începând din 11 martie, în contextul răspândirii noului COVID-19, după cum a decis Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO