Eveniment

Ministrul agriculturii se joacă cu cifrele pentru producţia de grâu

Ministrul agriculturii se joacă cu cifrele pentru producţia de grâu

Foto Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

30.07.2012, 00:05 733

Daniel Constantin, ministrul agriculturii, a anun­ţat vineri că fermierii români au strâns în acest an 4,7 milioane de tone de grâu, acestea fiind şi primele date oficiale pentru vreuna din recoltele din acest an.

Ministrul a contestat în acelaşi timp rezultatele anun­ţate anul trecut de Valeriu Tabără, fostul şef de la Agricultură. "Producţia de grâu se aşază undeva în jurul cifrei de 4,7 milioane de tone. Ca o comparaţie, în anul 2011 producţia totală pe care a înregistrat-o România a fost de 5,79 milioane de tone", a declarat Daniel Constantin, citat de Mediafax.

Datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică, cele ale Ministerului Agriculturii, dar şi informaţiile trans­mise de România instituţiilor internaţionale arată o producţie în 2011 de 7,2 mil. tone de grâu, ceea ce ar în­sem­na un declin de o treime pentru recolta de anul acesta.

Minusul la recolta de grâu din această vară este şi primul după trei ani consecutivi de creştere. În contextul unei recolte mai mici de grâu preţul grâului a crescut de la începutul anului cu 25%, la circa 215 euro/tonă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO