Eveniment

Ministrul Mediului afirmă că se construiesc microhidrocentralele prea uşor

Ministrul Mediului afirmă că se construiesc...

Autor: Carol Dan

08.08.2014, 00:00 104

"Schimbările climatice ne obligă să schimbăm viziuni. (...) Zona de microhidrocentrale va fi mult mai reglementată ca până acum, din cauza exceselor. Asta se va întâmpla în perioada următoare", a afirmat Korodi într-o conferinţă.

Peste 300 de microhidrocentrale au autorizaţii de gospodărirea apelor, fiind construite şi funcţionale, iar alte peste 150 sunt în curs de autorizare.

Korodi spunea în luna martie că trebuie regândită dezvoltarea microhidrocentralelor, constatându-se "excese" şi "abuzuri" în acest sector. El arăta atunci că există investiţii majore în microhidrocentrale şi că, în acest context, trebuie avut în vedere impactul asupra mediului.

Gradul de amenajare al potenţialul hidroenergetic în România este de aproximativ 50% din resursa hidroenergetică. Cel mai mare proprietar de microhidrocentrale este compania de stat Hidroelectrica, aflată în insolvenţă, care însă vrea să le vândă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO