Eveniment

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, audiată la DNA

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, audiată la DNA

Autor: Lupasteanu Catalin

05.08.2011, 10:00 296

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a fost audiată, joiseară, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitate de martor îndosarul privind tranzacţiile ilegale din Portul Constanţa, în caresunt cercetaţi senatorul PDL Mircea Banias şi fostul secretargeneral al MAI Laurenţiu Mironescu.

Avocatul Ion Panaitescu a declarat, la ieşirea de la DNA, că afost audiată Anca Boagiu, în calitate de martor, iar mărturia ei afost "de o importanţă covârşitoare pentru economia cauzei".

"S-a vorbit despre valurile Dunării, despre Marea Neagră. A fostchemată pentru a se vorbi despre valurile Dunării, despre valurileMării Negre", a spus Panaitescu.

El a precizat că audierea ministrului Transporturilor este unspectacol pus în scenă de procurorii anticorupţie.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Anca Boagiu adat o declaraţie succintă în faţa procurorului Gheorghe Bocşan, celcare instrumentează cauza privind ilegalităţile din PortulConstanţa.

Potrivit surselor citate, pe parcursul audierii, ministrul AncaBoagiu a fost întrebată dacă îi cunoaşte personal pe mai mulţiinculpaţi din dosar, printre care Mircea Banias, LaurenţiuMironescu sau Aurelian Pilcă.

Anca Boagiu le-a spus anchetatorilor că personal nu îi cunoaştedecât pe Mircea Banias şi pe Laurenţiu Mironescu, ca urmare arelaţiilor de partid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO