Eveniment

Newsweek spune ca Mercedes a ales sa faca fabrica in Polonia

30.05.2008, 22:14 18

Producatorul german de automobile Daimler a ales Polonia pentru amplasamentul unei noi fabrici Mercedes, de 800 mil. euro, investitie pentru care concura si Romania, potrivit unei surse din cadrul grupului implicata in negocieri, citata de publicatia Newsweek Polska.
Contactat de Mediafax, responsabilul de comunicare al Mercedes-Benz Cars, parte a Daimler, Florian Martens, a spus ca grupul german nu a luat nicio decizie cu privire la fabrica.
"Mercedes nu a decis construirea unei noi fabrici si nu a decis amplasarea vreunei fabrici in Polonia. In afara de aceste informatii totul intra in sfera speculatiilor. Alte comentarii nu avem", a declarat Martens.
Potrivit editiei poloneze a Newsweek, fabrica urmeaza sa fie amplasata pe un teren de 22 de hectate, la Ujazd, in apropiere de granita dintre Polonia si Germania. Unitatea va avea peste 3.000 de angajati, iar activitatea de productie va incepe dupa 2010.
In urma cu cateva saptamani, au aparut insa informatii conform carora Daimler a restrans aria de cautare la Polonia (Ujazd) si Romania (Timis sau Cluj). Decizia finala a companiei germane urmeaza sa fie anuntata in luna iunie.

Vosganian: Daimler nu vine in Timis
Ministrul economiei si finantelor Varujan Vosganian a infirmat ieri ca Daimler ar urma sa inceapa o investitie in judetul Timis si le-a cerut demnitarilor sa se abtina de la comentarii despre discutiile cu investitorii straini. "Sfatuiesc demnitarii romani sa se abtina de la comentarii in legatura cu discutii bilaterale cu investitorii straini", a spus Vosganian, adaugand ca pana in prezent reprezentantii companiei Mercedes nu au anuntat ca vor sa faca o noua investitie in Romania. Potrivit sursei citate, chiar daca ar exista o astfel de posibilitate anuntul ar trebui facut de ambele parti, compania si autoritatile romane, pentru a fi credibil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO