Eveniment

O nouă mutare din partea celui mai bogat om din lume: Elon Musk vinde acţiuni Tesla în valoare de 5 mld. dolari după un chestionar pe Twitter

O nouă mutare din partea celui mai bogat om din lume:...

Autor: Dorin Oancea

11.11.2021, 11:04 292

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a vândut acţiuni în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari, a anunţat miliardarul la doar câteva zile după ce a chestionat utilizatorii Twitter cu privire la vânzarea a 10% din participaţia sa, relatează Reuters.

Cele 4,5 milioane de acţiuni echivalează cu aproximativ 3% din totalul acţiunilor pe care Musk le deţine la producătorul de vehicule electrice, care reprezintă cea mai mare parte a averii sale estimate la 281,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Sâmbătă, Musk a chestionat utilizatorii Twitter cu privire la vânzarea a 10% din participaţia sa, contribuind la scăderea preţului acţiunilor Tesla după ce majoritatea celor de pe Twitter au spus că sunt de acord cu vânzarea.

Acţiunile au scăzut cu 12% marţi, într-o evoluţie care a pus în pericol poziţia companiei în clubul celor 1.000 de miliarde de dolari, dar au recuperat 4,3% miercuri.

Musk mai are peste 20 de milioane de opţiuni pe acţiuni care urmează să expire în luna august a anului viitor.

Tesla a crescut acum cu peste 51% în 2021, în mare parte datorită unui raliu din octombrie care a fost alimentat de un acord de vânzare a 100.000 de vehicule către compania de închirieri auto Hertz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO