O veste proastă: Asigurătorul german Ergo discută vânzarea operaţiunilor din România ca parte a unui deal regional

16 mar 2018 Autor: Anelis Baciu

Grupul Ergo, unul dintre cei mai puternici asigurători din Germania cu prime subscrise de 18 mld. euro anul trecut, discută ieşirea din piaţa locală la şapte ani de la intrare, exit-ul din România fiind parte a unui deal regional care cuprinde mai multe ţări din regiunea Europei de Est, au declarat pentru ZF surse din piaţă.

Münich Re, acţionarul Ergo, a anunţat ieri în conferinţa de pre­zentare a rezultatelor pe 2017 că analizează oportu­nităţi de dezinvestire cu scopul de a-şi optimiza businessul.

„Nu comentăm zvonuri din piaţă. În iunie 2016 Ergo a anunţat că se va concentra pe pieţele în care are deja o prezenţă puternică sau care prezintă un potenţial de creştere semnificativ. Ca parte a strategiei internaţionale, Ergo îşi reevaluează constant operaţiunile de la nivel internaţional, după criterii precum relevanţă strategică, poziţionare şi atractivitatea pieţei“, au declarat pentru ZF reprezentanţii din Germania ai Ergo.

Potrivit surselor din piaţă, Ergo ar urma să păstreze în regiune compania din Polonia care are afaceri de circa un mld. euro, adică la jumătate faţă de întreaga piaţa din România şi de 21 de ori mai mult decât afacerile din România ale nemţilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.03.2018

 
Cuvinte cheie:
Asigurătorul german
, Ergo
, vânzare
, operaţiunile din România
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide