Eveniment

Obiectiv TBI Leasing: 4% din piata

17.01.2005, 00:00 20

TBI Leasing estimeaza, pentru acest an, o crestere a volumului contractelor finantate cu peste 25%, pana la 57 milioane de euro, nivel corespunzator unei cote de piata de 4%, a declarat directorul general al companiei, Florentina Mircea.
"Intentionam sa ne mentinem pozitia cistigata anul trecut, cind am incheiat contracte in valoare de 45 milioane de euro, in conditiile in care volumul operatiunilor de leasing la nivelul intregii tari este estimat la 1,4 miliarde de euro", a precizat Mircea. Profitul net aferent anului 2004 depaseste un milion de euro.
Dintre contractele finantate de companie, in jur de 69% au vizat autoturismele si autovehiculele comerciale noi, 5% autovehiculele second-hand, 20% echipamentele, 5% imobilele si 1% bunurile de folosinta indelungata.
TBI Leasing pregateste, pentru perioada aprilie-mai, o a doua emisiune de obligatiuni in valoare de minim 3 milioane de euro.
"Vom fi in masura sa dam date exacte despre valoarea emisiunii dupa aparitia noilor norme privind piata de capital, nivelul de trei milioane de euro reprezentand suma minima stabilita in functie de activele, fondurile proprii si rezultatele societatii", a precizat Mircea.
Pentru acest an, TBI Leasing are in plan majorarea capitalului social cu 1,5 milioane de euro, pina in jurul valorii de 4,5 milioane de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO