Eveniment

Om de afaceri timişean, suspectat că a încercat să dea mită unor judecători de la instanţa supremă

Autor: Mediafax

12.04.2012, 18:54 227

Omul de afaceri din Timişoara Nicolas Man, suspectat că a încercat să dea mită unor judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost prins, joi, de poliţişti, în timp ce încerca să părăsească ţara prin Vama Cenad, acesta urmând să fie dus la audieri la Bucureşti, susţin surse judiciare.

Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri din Timiş Nicolas Man a fost prins în timp ce încerca să iasă din ţară prin Vama Cenad spre Ungaria.

Sursele citate afirmă că omul de afaceri este suspectat că a încercat să dea mită unor judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform surselor citate, Nicolas Man este dus la Bucureşti pentru a fi audiat.

Citiţi:

► Anca Ioan revine în business la şefia unui grup din Timişoara

Sursele citate mai susţin că operaţiunea a fost coordonată de Direcţia Naţională Anticorupţie şi de SRI.

Nicolas Man a intrat în prim planul businessului din zona Timişoarei începând cu 2005, atunci când a convins un grup german privat să ivnestească peste 300 de milioane de euro în România. Această asociere nu s-a terminat însă fericit, pe rol existând peste 20 de procese.

Acum mai bine de cinci ani, holdingul german Aton Gmbh a pus România pe harta de priorităţi, investind în achiziţii de terenuri agricole, morărit, exploatarea de granit, confecţii metalice, furnizarea şi distribuţia de energie electrică. Aton este un grup privat german cu afaceri de peste 1,5 mld. euro pe an care deţine şi unul din principalele lanţuri de clinici din Germania.

La începutul acestei veri, acţionarul german, reprezentat în cadrul grupului de firme româneşti prin Aton Gmbh, respectiv Tetha Gmbh, a hotărât vânzarea acţiunilor în cadrul firmelor din România. Astfel Tetha Gmbh, noul acţionar german al grupului de firme româneşti, nu mai are nicio legătură cu Aton Gmbh, având alt proprietar.

Grupul era proprietarul a 4.000 de hectare de teren arabil, la care se adaugă alte 12.000 de hectare în arendă, 40 de hectare de teren pentru dezvoltări rezidenţiale, dar şi fâneţuri şi alte spaţii verzi.

Grupul, care deţine 6 companii dintre care cea mai mare fiind Aton Transilvania, mai operează 3 silozuri cu o capacitate de 105.000 tone fiecare, o parte fiind închiriată către alte firme, o moară, dar activitatea se extinde şi în domeniul exploatării de granit.

Celelalte firme deţinute sunt Agriconcept Europe, Agrocereal, Arendt Trans, CerOil şi Vital & Heyl.

La mijlocul anului trecut, la conducerea grupului, care îşi schimbase acţionariatul a fost adusă Anca Ioan, fost CEO al Ţiriac Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO