Eveniment

Omagiu lui Brânză, adevăratul urmaş al lui Eliade şi Sorescu. Televiziunea publică a organizat gala premiilor PDL

Omagiu lui Brânză, adevăratul urmaş al lui Eliade şi Sorescu. Televiziunea publică a organizat gala premiilor PDL

Autor: Gândul

05.12.2011, 10:47 136

Cea de-a zecea gală a premiilor TVR Internaţional s-a tranformat sâmbătă seară într-o tribună a recunoştinţei pentru PDL, parlamentari, miniştri şi susţinători ai preşedintelui Traian Băsescu adjudecându-şi, la oră de maximă audienţă, premiile canalului public de televiziune.

Din show-ul care a durat două ore, fiind transmis în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional, nu au lipsit şi momente de elogiu pur la adresa premianţilor, "vedeta" fiind şeful organizaţiei PDL Diaspora, deputatul William Brânză, care a fost comparat cu Marin Sorescu şi Mircea Eliade şi care a stârnit profesoarei care l-a prezentat "sentimentul unei plinătăţi şi combustii interioare a devenirii".

Evenimentul a fost organizat în "co-producţie" cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), din subordinea premierului Emil Boc şi condus de Eugen Tomac care pe linie de partid este prim-vicepreşedinte PDL Diaspora. De altfel, instituţia este cea care a acordat premii speciale lui William Brânză şi Riceard Badea, preşedinte, respectiv prim-vicepreşedinte PDL Diaspora. DRP a contribuit financiar la organizarea galei din acest an cu aproximativ 20.000 de lei şi a a propus patru premii: pentru Brânză, Badea, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, şi Esperanza Arguire, preşedinte al Comunităţii Madrid, a precizat, pentru gândul, şeful DRP, Eugen Tomac.

Orban şi Chirtoacă, recompensaţi

Primul care a urcat pe scenă pentru a-şi ridica premiul pentru politică externă a fost ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, fost comisar European şi consilier al preşedintelui Traian Băsescu, cel care de altfel l-a impus în cabinetul Boc. El a fost prezentat tot de un ministru PDL, Sulfina Barbu fiind cea care i-a înmânat distincţia.

Un alt apropiat al lui Traian Băsescu a primit premiul pentru omul politic al anului. Este vorba de primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă cel care în urmă cu doi ani, cu nici zece zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale din România, i-a îndemnat pe simpatizanţii săi moldoveni să voteze pentru Băsescu. De altfel, şeful statului a şi obţinut voturi importante din Republica Moldova.

Citiţi mai multe detalii pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO