Eveniment

OMS adună dovezi pentru posibile crime de război ale Rusiei. La 77 de ani de la încheierea pe 9 mai al celui de-al Doilea Război Mondial, Zelenski spune că răul s-a întors în Ucraina

Războiul din Ucraina

OMS adună dovezi pentru posibile crime de război ale...

Autor: Răzvan Botea

09.05.2022, 00:07 650

► În timpul conferinţei de presă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a avut loc astăzi la Kiev, oficialii au anunţat că adună dovezi pentru posibile crime de război comise de Rusia, relatează Reuters.

►Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat duminică că răul s-a întors în Ucraina, în timp ce a ţinut un discurs cu ocazia Zilei Victoriei, când Europa comemorează capitularea oficială a Germaniei în faţa Aliaţilor în cel de-al Doilea Război Mondial, scrie Reuters.

►Două persoane au fost ucise în bombardamentul rusesc asupra unei şcoli din satul ucrainean Bilohorivka, iar 60 de persoane care au rămas sub dărâmături ar putea fi, de asemena, moarte, a declarat duminică Serhiy Gaidai, guvernatorul regiunii Luhansk.

►Marea Britanie a declarat că va oferi un sprijin militar şi un ajutor suplimentar de 1,6 miliarde de dolari Ucrainei, făcându-şi publică intenţia înainte de o convorbire video planificată duminică de liderii Grupului celor Şapte cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Reuters.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO