Eveniment

Omul care ştie totul despre industria cimentului vine la ZF Construction & Infrastructure Summit

Mihai Rohan, fost şef al producătorului de ciment Carpatcement Holding, supranumit şi „Tatăl cimentului“. Fotograf: Răzvan Lupică

Mihai Rohan, fost şef al producătorului de ciment Carpatcement Holding, supranumit şi „Tatăl cimentului“. Fotograf: Răzvan Lupică

Autor: Ioan Dornescu

19.05.2015, 00:05 375

Vânzările de ciment, produs care dă ora exactă în piaţa construcţiilor, au raportat anul trecut o creştere de 5-6%, revenind la nivelul anului 2012, când producţia totală însuma 7,6 milioane tone, potrivit datelor anunţate de CIROM, patronatul din industria de profil.

Mihai Rohan, preşedintele asociaţiei,  fost şef al producătorului de ciment Carpatcement Holding, supranumit şi „Tatăl cimentului“, vine la ediţia din acest an a ZF Construction & Infrastructure Summit în calitate de speaker, alături de mai mulţi manageri şi şefi de organizaţii reprezentative pentru industria de profil.

Sectorul construcţiilor are şansa în 2015, după mai bine de şase ani de scăderi, să revină la evoluţiile pozitive consemnate înainte de venirea crizei. După dezgheţul înregistrat anul trecut în cazul construcţiilor rezidenţiale şi nerezidenţiale (industriale, comerciale, spaţii de birouri), a venit rândul lucrărilor de infrastructură, finanţate de la buget sau cu bani europeni, să dea primele semnale, încă firave, de revenire pe o linie dreaptă de creştere. Va aduce acest an lumina de la capătul tunelului, aşteptată cu sufletul la gură de toţi jucătorii care îşi dispută acest domeniu?

Perspectivele evoluţiei vânzărilor de materiale de construcţii în acest an şi principalele provocări cu care se confruntă producă­torii români, precum şi situaţia proiectelor din domeniul infrastructurii se nu­mără printre temele lansate în dezbatere de ZF Construction & Infrastructure Summit, eveniment care va avea loc la 26 mai.