Eveniment

Omul de afaceri Ioan Niculae, interesat de preluarea echipei de fotbal Dinamo

Omul de afaceri Ioan Niculaie, interesat de preluarea echipei de fotbal Dinamo

Autor: Mihai Nejneru, Nicu BADESCU

27.06.2011, 10:06 1083

Unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, pelocul trei în topul miliardarilor români conform Forbes, omul deafaceri Ioan Niculae este interesat de preluarea clubului de fotbalDinamo, conform ProSport.

Publicaţia a găsit o explicaţie a conflictului rece dintreNicolae Badea şi Cristi Borcea, aflat în plină desfăşurare înaceastă perioadă. Pe adresa clubului a venit o nouă ofertă decumpărare a acţiunilor societăţii, tranzacţie ce ar modificacomplet harta influenţelor asupra formaţiei din "Ştefan cel Mare".Ioan Niculae, patronul Astrei, a făcut oferta, iar dintre cei doi,doar Borcea e de acord cu ea.

Motivul pentru care patronul Astrei vrea să cumpere Dinamo esimplu: într-un oraş care respiră doar pentru rivala Petrolul,echipă ce beneficiază de sprijinul necondiţionat al primăriei, darşi al majorităţii suporterilor din urbe, Astra s-a văzut nevoită săcaute sprijin moral sau ca infrastructură tocmai la Giurgiu. Deaceea, miliardarul ar fi dispus să cheltuiască cele patru-cincimilioane de euro alocate anual prahovenilor în altă parte, maiprecis la o echipă cu tradiţie şi cu o altă expunere.

Despre discuţiile de vânzare a clubului de fotbal sau, mai bine spus,tensiunile de la nivelul conducerii, citiţi mai multe pewww.prosport.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO