Eveniment

Orban: In 2015 mergem pe autostrazi in Transilvania

19.11.2007, 17:51 12

In sase ? sapte ani, Transilvania si Banatul vor avea o infrastructura rutiera de nivel european, iar soferii vor putea circula in aceste zone pe autostrazi, a declarat ministrul transporturilor Ludovic Orban.
Ministrul a mai spus ca cele doua regiuni au fost uitate de predecesorii sai, iar acum este greu de recuperat timpul pierdut.
In acelasi timp, ministrul a criticat compania Bechtel pentru ca nu a respectat intelegerile si nu a trecut la asfaltarea primilor opt kilometri ai Autostrazii Transilvania, Orban spunand ca asteapta solutii, nu scuze. "In august am avut o intelegere cu Bechtel ca in jurul acestei date sa inceapa turnarea asfaltului, sa turnam stratul de baza pe opt kilometri", a afirmat Orban.
El a anuntat ca in judetul Hunedoara incep, anul viitor, investitii de peste 600 mil. euro, in judetul Timis si Arad de peste un miliard de euro doar pentru sectorul rutier, iar investitiile pe traseul autostrazii Transilvania pentru anul viitor vor atinge 500 mil. euro.
Ministrul a mai declarat ca anul viitor vor intra in reabilitare, in Ardeal, peste 2.700 de kilometri.
Finantarea liniei feroviare de mare viteza Bucuresti - Budapesta ar putea fi realizata, pe anumite tronsoane, prin parteneriat public-privat, a mai anuntat ministrul. "Importanta declaratiei politice facute la reuniunea comuna de guverne rezida in aceea ca Guvernul maghiar si-a asumat angajamentul de a duce linia de mare viteza pana la granita cu Romania", a declarat Orban.
Guvernul Romaniei si cel al Ungariei au convenit sa construiasca o linie de mare viteza pe ruta Budapesta - Bucuresti-Constanta, in continuarea traseului Paris-Strasburg-Stuttgart-Viena-Bratislava-Budapesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO