Eveniment

Patronii de hoteluri şi restaurante cer guvernului reglementarea bacşişului: angajatorul nu ar câştiga bani, dar câştigă prin motivarea angajatului

Dragoş Petrescu, preşedintele HORA: „Angajatul ar avea un venit mai mare, având în vedere că în acest moment nu există cadru legal pentru plata bacşişului cu cardul. Statul ar câştiga mai mulţi bani la buget şi ar vedea mai bine veniturile angajaţilor. Angajatorul nu ar câştiga bani, dar câştigă prin motivarea angajatului.

Dragoş Petrescu, preşedintele HORA: „Angajatul ar avea un venit mai mare, având în vedere că în acest moment nu există cadru legal pentru plata bacşişului cu cardul. Statul ar câştiga mai mulţi bani la buget şi ar vedea mai bine veniturile angajaţilor. Angajatorul nu ar câştiga bani, dar câştigă prin motivarea angajatului.

Autor: Răzvan Botea

12.02.2019, 00:05 981

♦ În Franţa, bacşişul este inclus pe bonul fiscal, iar sumele astfel încasate de către companii sunt, ulterior, distribuite către angajaţi, conform legii ♦ Se consideră însă a fi veniturile angajatorului, iar taxarea se face la angajator.

Asociaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) propune introducerea unei reglementări în ceea ce priveşte bacşişul acordat e către client angajaţilor din hoteluri şi restaurante, susţinând că există multiple avantaje pentru angajator, angajat şi stat.

„Angajatul ar avea un venit mai mare, având în vedere că în acest moment nu există cadru legal pentru plata bacşişului cu cardul. Statul ar câştiga mai mulţi bani la buget şi ar vedea mai bine veniturile angajaţilor. Angajatorul nu ar câştiga bani, dar câştigă prin motivarea angajatului”, a declarat pentru ZF Dragoş Petrescu, preşedintele HORA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO