Eveniment

Peste 100 de piloţi şi paraşutişti vor susţine sâmbătă un spectacol aerian pe aeroportul Băneasa

Peste 100 de piloţi şi paraşutişti vor susţine...

Autor: Mirabela Tiron

23.07.2013, 12:55 730

Sâmbătă va avea loc cel mai mare spectacol aerian din România, Bucharest International Air Show &General Aviation Exhibition, pe aeroportul internaţional Aurel Vlaicu (Băneasa), începând cu ora 09.00.

Un număr de 100 de piloţi , dar şi paraşutişti vor prezenta acrobaţii aeriene în cadrul evenimentului organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, Romatsa, Club Sportiv AIBO şi Romaero.

Spectacolul va începe cu defilarea drapelelor ţărilor participante. Va urma o demonstraţie de mânuire a armei susţinute de Regimentul 30 Gardă „Mihai Viterazul” şi rulajul la sol al aparatului de zborde zbor Vlaicu II (replică în mărime naturală). La ora 19 va avea loc spectacolul „Zbor în crepuscul”

„În premieră pentru Bucureşti, la spectacolul aerian vor evolua: Baltic Bees, formaţia letonă cu un stil de pilotaj unic în lume, executând manevre artistice de maximă dificultate, Jurgis Kayris, campion mondial la acrobaţie aeriană, Luca Bertossio, campion mondial la acrobaţie cu planorul”, potrivit oficialilor companiei de aeroporturi.

La acest eveniment vor participa şi formaţiile Flying Bulls, Iacării Acrobaţi, formaţia de acrobaţie Hawks of Romania, alături de piloţi ai  Tarom. Iacării Acrobaţi, formaţie românească de acrobaţie aeriană, pilotează YAK-uri 52 TW (fabricate integral în România).

Echipa de acrobaţie letonă Baltic Bees va evolua în cadrul spectacolului pe cinci aeronave de tip L-39C Albatros, fabricate în Republica Cehă.

Tot sâmbătă va avea loc la aeroportul din Băneasa a doua expoziţie de aviaţie generală, unde vor fi expuse diferite modele de avione.

Spectacolul are loc cu ocazia aniversării a 90 de ani de la înfiinţarea Aeroclubului României. Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition se desfăşoară  sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României.Intrarea este liberă.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO