• Leu / EUR4.9132
  • Leu / GBP5.8083
  • Leu / USD4.8027
Eveniment

Peste 3.000 de gălăţeni s-au adunat la un marş în memoria victimelor de la Colectiv. Printre manifestanţi se află şi sora Tinei: Nu trebuia să moară sora mea sau aceşti tineri pentru ca noi să ieşim în stradă să schimbăm ceva

Peste 3.000 de gălăţeni s-au adunat la un marş în memoria victimelor de la Colectiv. Printre manifestanţi se află şi sora Tinei: Nu trebuia să moară sora mea sau aceşti tineri pentru ca noi să ieşim în stradă să schimbăm ceva

Autor: Greta Bogdan

06.11.2015, 21:30 537

Peste 3.000 de gălăţeni s-au adunat vineri seara în centrul oraşului pentru a participa la un marş organizat în memoria Tinei şi a celorlalţi 31 de tineri care şi-au pierdut viaţa în tragicul incendiu din clubul Colectiv, în urmă cu o săptămână.

"Vrem să fim alături de celelalte familii care au pierdut persoane dragi în incendiul de la Colectiv şi îi rugăm pe toţi românii să iasă în fiecare seară pe stradă, până pe 1 decembrie şi să nu fie nepăsători", a spus Gabriela Florea, sora Tinei, prezentă la marş.

Gabriela a mai adăugat că nu îşi doreşte ca tinerii care şi-au pierdut viaţa în Colectiv să fie uitaţi. "Nu trebuia să moară sora mea sau aceşti tineri pentru ca noi să ieşim în stradă să schimbăm ceva, însă îmi doresc ca tragedia să ridice un semn de întrebare asupra sistemului actual din România". Alături de Gabriela s-a mai aflat şi un verişor de-ai surorilor Florea. 

Sora Tinei a declarat că unul dintre principalii vinovaţi pentru incendiul de săptămâna trecută este chiar fostul primar al Sectorului 4, Cristian-Popescu Piedone. 

Cei care au ieşit în stradă în Galaţi îşi doresc, în primul rând, organizarea unor alegeri anticipate, prin care să îşi exprime opţiunile cu privire la viitoare clasă politică din România. 

Tinerii care s-au mobilizat pe Facebook, ca şi în zilele precedente, s-au adunat în Parcul din cartierul gălăţean "Ţiglina 1", de unde au plecat în marş către sediul Prefecturii Galaţi, ocupând o bandă de circulaţie a străzii Brăilei, din municipiu.

De asemenea, ei îi îndeamnă pe trecători să li se alăture la marşul de protest, iar în semn de solidaritate unii şoferi claxonează la vederea coloanei de manistanţi.

Printre scandările tinerilor se află mesaje precum "Toate partidele, aceeaşi mizerie!", "Colectiv", "Tina".

Cei prezenţi au aprins lumânări în memoria victimelor de la Colectiv şi au spus "Tatăl Nostru", acţiunea respectivă fiind autorizată de Primărie.

Valentina Florea, una dintre tinerii care şi-au pierdut viaţa în incendiul de săptămâna trecută din Capitală, avea 28 de ani şi era absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din Bucureşti. Tina, aşa cum îi spuneau cei apropiaţi, lucra ca PR publicitate şi marketing la o firmă din Bucureşti.

În urma incendiului din Clubul Colectiv, 32 de oameni au murit, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9132
Diferență: 0,1672
Ieri: 4.9050
Azi: 4.8027
Diferență: 0,2547
Ieri: 4.7905
Azi: 5.8083
Diferență: -0,0103
Ieri: 5.8089
Azi: 5.0576
Diferență: 0,5687
Ieri: 5.0290