Eveniment

Piaţa imunoglobulinei, vizată de amenzile Concurenţei. Cinci companii farmaceutice au cumulat amenzi de 71 mil. euro pentru că au limitat accesul la medicamente din plasmă

Piaţa imunoglobulinei, vizată de amenzile Concurenţei....

Autor: Georgiana Mihalache

16.02.2022, 00:05 209

Companiile Baxalta (Elveţia), CSL Behring(Germania), Biotest(Germania), Kedrion (Italia), Octapharma (Elveţia) au primit amenzi între 16 mil. lei şi 125 mil. lei Doar Baxalta are şi o reprezentanţă în România, restul companiilor aducând medicamente prin distribuitori sau alţi parteneri din piaţa locală.

O investigaţie a Consiliului Con­curenţei a descoperit o strategie coordo­nată a mai multor companii interna­ţionale de medicamente, dintre care doar una are şi reprezentanţă în Ro­mânia, prin care au limitat apro­vizionarea pieţei româneşti cu imuno­globulină. Scopul, potrivit Concurenţei, a fost de a pune presiune pe autorităţile locale.

În 2018, o criză apărută pe piaţa imunoglobulinei – substanţă din plasma san­guină umană folosită în bolile autoi­m­mune, lăsa 7.000 de pacienţi fără ac­ces la medicamente. România nu are o fabrică în care să poată fi produsă imunoglobulina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO