Eveniment

Piaţa locală a dispozitivelor medicale de diagnostic in vitro a ajuns la 240 mil. euro în 2021, în creştere cu 10%. Testele in vitro sunt noninvazive, fiind dispozitive folosite pentru probele biologice, cum sunt cele de sânge, de ţesuturi

Testele rapide Covid, dar şi cele de sarcină sau de glicemie sunt din categoria dispozitivelor medicale de testare in vitro.

Testele rapide Covid, dar şi cele de sarcină sau de glicemie sunt din categoria dispozitivelor medicale de testare in vitro.

Autor: Georgiana Mihalache

10.03.2023, 17:45 103

Testele rapide Covid, dar şi cele de sarcină sau de glicemie sunt din categoria acestor dispozitive medicale in vitro l În pandemie, utilizarea acestor teste a crescut chiar şi de 10-20 de ori în unele ţări.

Industria dispozitivelor medicale de diagnostic in vitro din România a crescut cu 10% în 2021 faţă de anul anterior, până la 240 mil. euro, potrivit datelor Medtech Europe, asociaţia care reprezintă la nivel european domeniul dispozitivelor medicale.

Comparativ cu restul ţărilor din Uniunea Europeană, România se află la jumătatea clasamentului privind valoarea acestei pieţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO