Eveniment

Piaţa muncii se linişteşte în Marea Britanie: Creşterea salariilor din din UK a scăzut uşor T3, în timp numărul de locuri de muncă vacante a înregistrat cel mai lung declin din istorie

Piaţa muncii se linişteşte în Marea Britanie:...

Autor: Ştefan Stan

12.12.2023, 09:28 114

Creşterea salariilor din Marea Britanie a scăzut uşor în cele trei luni până în octombrie, în timp numărul de locuri de muncă vacante a înregistrat cel mai lung declin din istorie, potrivit cifrelor oficiale publicate marţi, adăugându-se altor dovezi care arată că piaţa muncii se înmoaie.

Salariul mediu a crescut cu 7,3% fără bonusuri, sau cu 7,2% cu bonusuri incluse, a precizat Oficiul Naţional de Statistică - în scădere faţă de vârfurile recente, deşi creşte în continuare în termeni reali, deoarece inflaţia a încetinit şi mai rapid în ultima vreme.

Numărul locurilor de muncă vacante a fost de 949.000 în cele trei luni până în noiembrie, a precizat ONS, cu 45.000 mai puţin decât în precedentele trei luni, deşi este încă peste nivelurile de dinaintea pandemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO