Eveniment

Pierre Cardin isi vinde imperiul

08.12.2004, 00:00 30



Celebrul creator de moda cauta un cumparator pentru o mare parte din imperiul sau. Zvonurile au aparut dupa ce justitia a inceput sa se intereseze de activitatile grupului, scrie L'Express.



 Autoritatile judiciare franceze au declansat o ancheta ca urmare a plangerii depuse de una din companiile care a achizitionat licenta, care a fost nemultumita pentru ca nu i s-au acordat drepturi totale de vanzare a marcii. Cardin a respins acuzatiile, declarand intr-o scrisoare trimisa ziarului Le Monde ca acea firma ii datoreaza de fapt daune de peste 5 milioane de euro.



Pierre Cardin scoate la vanzare cea mai mare parte din activele sale, asteptand o oferta de 760 de milioane de euro pentru afacerile din domeniul modei si al restaurantelor Maxim, potrivit unui interviu acordat ziarului.



Cardin, care este implicat intr-o gama variata de activitati, de la productia de cravate de matase pana la fabricarea de sampanie, a decis sa se retraga din afaceri pentru a se concentra asupra artei. Francezul, in varsta de 82 de ani, are in spate o cariera de 65 de ani, si intentioneaza sa se dedice sponsorizarii activitatilor artistice si celor de caritate. El este ultimul designer de haute couture independent care a fost proprietar unic al marcii sale.



Cardin isi va pastra magazinele, proprietatile imobliliare si activele din industria parfumurilor. In anii 1950-1960 acesta a fost primul dintre designerii de lux care a lansat o colectie de pret-a-porter, fiind totodata primul care si-a vandut numele marcii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO