Eveniment

Prahova, la final de an, numărul 1 în topul preferinţelor turiştilor

Prahova, la final de an, numărul 1 în topul...

Autor: Laura Petrescu

24.12.2016, 11:22 113

Potrivit Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, toate staţiunile turistice din Prahova sunt ocupate aproape complet, iar sporturile de iarnă sunt la mare căutare, pe pârtii anunţându-se aglomeraţie.

“Sinaia, Azuga şi Buşteni sunt printre cele mai căutate staţiuni, cu grad de ocupare în medie peste 95% atât de Crăciun cât şi de Revelion, însă şi alte zone ale judeţului au stârnit interesul turiştilor, precum Breaza, ocupată in proporţie peste 90% de Crăciun şi Revelion, sau Campina, cu un grad de ocupare de Crăciun de peste 50% şi de Revelion peste 80%”, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova

Potrivit sursei citate, pârtiile sunt deschise şi pregătite de sărbători, iar instalaţiile de teleschi, telescaun şi telegondola sunt funcţionale şi îşi aşteaptă schiorii.

La Sinaia, se va putea schia pe toate pârtiile, stratul de zăpadă atingând 15-30 cm de zăpadă pe pârtiile Valea Dorului, Carp, Pârtia Noua, Valea Soarelui 2.

La Buşteni pârtiile Kalinderu 1 şi 2, dar şi Fun Park au între 10 şi 50 cm de zăpadă.

În Azuga este disponibilă pârtia Cazacu, atât Varianta cât şi Începători, cu până la 30 cm de zăpadă.

“Apreciem evoluţia pozitivă din 2016 şi aşteptam ca acest trend să se păstreze şi în 2017, mai ales pentru că este primul an din 2009 încoace când bugetarii pot folosi tichetele de vacanţă.” spune Adrian Voican, Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei, în acest sezon, cele mai mici tarife pe care turiştii le-au plătit au fost 500 lei de persoană persoană pentru 3 nopţi de cazare pentru Crăciun, în timp ce pentru Revelion sumele au urcat peste 1000 lei pentru 3 nopţi, incluzând cină festivă din noaptea dintre ani.

Preţurile cele mai mari au fost pentru pachetele cu All Inclusive: până la 1500 lei de Crăciun, iar de Revelion peste 5000 lei de persoană pentru 3 nopţi de cazare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO