Eveniment

Predoiu: România se află în vârf de intensitate meteo, sunt situaţii critice în unele judeţe

Predoiu: România se află în vârf de intensitate meteo, sunt situaţii critice în unele judeţe

Autor: Social@Mediafax

07.02.2012, 18:52 540

România se află într-un vârf de intensitate al ninsorilor şi vântului puternic, în special în zona de sud-est, şi există unele situaţii critice în mai multe judeţe, pe care autorităţile încearcă să le rezolve, inclusiv cu sprijinul armatei, a declarat, marţi, premierul interimar Cătălin Predoiu.

"Ne aflăm într-un vârf de intensitate a intemperiilor cauzate de ninsori şi vânt. În majoritatea judeţelor afectate zilele trecute, situaţia a intrat sub control, ne confruntăm însă cu o serie de situaţii critice în unele judeţe", a spus Predoiu.

El a arătat că, până la această oră, nu s-a putut interveni în cazul femeii însărcinate din satul Vintileasa (judeţul Vrancea), unde mai multe persoane sunt blocate, din cauza vântului puternic care a împiedicat aterizarea elicopterului trimis în zonă.

Trei ambulanţe sunt de asemenea blocate, în Brăila şi Ialomiţa, iar trenul InterRegio 1574 Galaţi - Bucureşti, blocat de zăpadă în dreptul localităţii C.A.Rosetti de circa 15 ore, a fost întors în Făurei spre Brăila.

Un număr de 475 localităţi cu circa 343.000 consumatori nu dispun de energie electrică.

Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ninsori şi viscol pentru opt judeţe din sud-estul ţării până miercuri, când va intra în vigoare codul galben de ger în toată ţara, până duminică dimineaţă.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până miercuri la ora 22.00 va fi prelungit codul portocaliu de ninsori şi viscol pentru judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Galaţi şi Vrancea.

Pentru Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov avertizarea cod portocaliu este valabilă până miercuri, la ora 8.00.

Conform textului avertizării, până miercuri, la ora 22.00, vântul va continua să prezinte intensificări susţinute ce vor depăşi la rafală 70-80 km/h în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei.

Codul galben de ger va intra în vigoare de miercuri şi până duminică, la ora 10.00, în toată ţara, temperaturile minime ajungând până la -25 de grade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO