Eveniment

Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias

Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul...

Autor: Cosmin Pirv

03.03.2024, 11:40 20

Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias a fost făcută de la o pacientă aflată în moarte cerebrală. Trei pacienţi au primit o nouă şansă la viaţă în urma transplantului de rinichii şi ficat. 

Potrivit Agenţiei Naţionale de Transplant, vineri s-a încheiat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias prima prelevare de organe din acest an, prin bunăvoinţa familei unei paciente în vârstă de 42 de ani, aflată în moarte cerebrală.

„Trei români au fost readuşi în cursa vieţii prin transplant de ficat şi rinichi, iar şi mai mulţi vor avea o viaţă normală prin transplant de ţesuturi osteotendinoase. Suntem profund recunoscători faţă de toţi cei care reuşesc să aducă speranţa pentru viaţă: donatori, familiile acestora, echipe medicale”, transmite, duminică, ANT.

Pentru intervenţiile de prelevare au fost prezente echipe chirurgicale de la Institutul Clinic Fundeni, pentru ficat şi rinichi.

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni o pacientă în vârstă de 42 de ani a fost supusă intervenţiei de transplant hepatic, iar intervenţiile de transplant renal s-au realizat în cadrul Centrului de Transplant Renal al aceluiaşi institut, unde alţi doi pacienţi, în vârstă de 52 şi 69 de ani, au primit şansa mult aşteptată.

Ţesuturile osteotendinoase au ajuns la Banca de Ţesut de la Spitalul Clinic Colentina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO