Eveniment

Producătorii de castraveţi, despăgubiţi cu 247.000 euro pentru pierderi de 9 mil. euro

Producătorii de castraveţi, despăgubiţi cu până la 247.000 euro pentru pierderi estimate la 9 milioane euro

Autor: Liviu Iancu - Mediafax

06.06.2011, 19:04 290

Producătorii de castraveţi din România vor fi despăgubiţi cupână la 247.200 euro, la pierderi estimate la nouă milioane de europână la 1 august, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, ValeriuTabără, citat de Mediafax.

Ajutorul financiar va fi de 4,6% din valoarea producţieicomercializate anul trecut, dar nu mai mult de o treime dincheltuielile făcute în perioada în care se estimează pierderi.

"Ajutorul financiar maxim care va fi acordat pentru măsura deretragere de pe piaţă a castraveţilor este de 247.200 euro, faţă deo pierdere estimată de nouă milioane euro", a spus Tabără într-oconferinţă de presă.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii, Agenţiei de Plăţi şiIntervenţie pentru Agricultură (APIA), ai Autorităţii NaţionaleSanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi aiorganizaţiei de producători Hortifruct s-au reunit sâmbătă pentru aevalua pierderile producătorilor români de castraveţi.

Ministerul Agriculturii a anunţat că va solicita ComisieiEuropene soluţii pentru despăgubirea producătorilor, ale cărorpierderi din întreruperea exporturilor către Cehia şi Germania şiscăderea vânzărilor pe piaţa internă sunt estimate la nouă milioaneeuro pentru următoarele două luni.

Un număr de 12 state au anunţat cazuri de infectare cu bacteriaE.coli enterohemoragică, cauzată de castraveţi contaminaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO