Eveniment

Prognoza ANM: Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale până la jumătatea lunii septembrie

Prognoza ANM: Temperaturile vor fi mai ridicate decât...

Autor: Gabriel Pecheanu

22.08.2023, 08:17 20

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă, marţi, că în următoarele patru săptămâni vor fi temperaturi mai ridicate decât cele normale în cea mai mare parte a ţării, mai ales regiunile sud-estice.

În săptămâna 21– 28 august valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi Occidentali.

În perioada 28 august - 4 septembrie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în jumătatea estică a ţării, dar mai ales regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cu excepţia regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare, mai ales în nordul extrem al ţării şi la munte.

Temperatura medie a aerului va avea în săptămâna 4-11 septembrie valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-estice. În intervalul menţionat cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile sudice şi la munte.

Mediile valorilor termice se vor situa, între 11 şi 18 septembrie, uşor peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO