Eveniment

Proiect: Agenţiile de turism ar putea primi 50 de euro pentru prima noapte a unui turist străin

Proiect: Agenţiile de turism ar putea primi 50 de euro...

Autor: Departamentul Economic

07.09.2019, 11:20 326

Agenţiile de turism ar putea primi 50 de euro pentru prima noapte de cazare a unui turist străin adus în România, dacă acesta va petrece cel puţin 4 nopţi, a anunţat sâmbătă ministrul Turismului Bogdan Trif, la Antena 3. 

Ministrul spune că în prezent în medie un străin petrece 2 nopţi în România, deci măsura ar aduce bani în economie. Schema de minimis ar putea fi aplicată de la 1 ianuarie.

O altă măsură pe care ministerul intenţionează să o ia pentru sprijinirea turismului autohton priveşte participarea la târgurile internaţionale de turism, prin subvenţionarea a 50% din cheltuiele de transport pentru o persoană, taxa de participare la târg şi amenajarea standului pentru agenţii de turism care doresc să participe.

Tot pentru promovarea externă, ministrul a promis că va începe de anul viitor difuzarea unui clip de prezentare a României pe reţelele TV şi în mediul online, precum şi deschiderea a 20 de birouri de promovare, prevăzute într-o hotărâre de Guvern care va fi dată în perioada următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO