Eveniment

PROTESTUL faţă de proiectul Roşia Montană: 10.000 de oameni au ieşit în stradă la Bucureşti - FOTO

Autor: Livia Ispas, Roxana Alexe

16.09.2013, 02:07 1062

Manifestanţii au continuat să protesteze la Universitate, locul în care de cincisprezece zile se adună să ceară retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea celor patru iniţiatori ai proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.

Manifestanţii care au continuat protestul la Universitate au scandat, ca şi în serile trecute, "Uniţi, salvăm Roşia Montană", au făcut zgomot cu peturi umplute cu pietricele pe care le-au lovit între ele sau de asfalt, au cântat, iar unii au încins o horă, având la gât steaguri tricolore.

Alţi manifestanţi au improvizat un dans, mişcările fiind făcute în acorduri de tobe pe ritmul scandării "Uniţi, salvăm Roşia Montană".

UPDATE Protestatarii din Capitală au ajuns în Piaţa Universităţii, circulaţia fiind blocată

Protestatarii faţă de proiectul minier de la Roşia Montană au ajuns, duminică noapte, după aproape patru ore de marş, la care au participat peste 10.000 de oameni, în Piaţa Universităţii, circulaţia fiind blocată în intersecţia de la Universitate.

Manifestanţii au revenit în Piaţa Universităţii, ocupând strada şi trotuarele.

Circulaţia în intersecţia de la Universitate, dar şi pe bulevardele Brătianu, Bălcescu, Carol I şi Regina Elisabeta este blocată. În Piaţa Universităţii vin în continuare manifestanţi dinspre Unirii.

Cordoanele de jandarmi s-au repoziţionat la Universitate, în zonă fiind şi poliţişti de la Rutieră.

În timpul celor patru ore de marş nu au fost înregistrate incidente. Protestatarii au mers pe stradă, dar şi pe trotuare, circulaţia fiind blocată pe traseul pe care au mers manifestanţii.

UPDATE Numărul protestatarilor a crescut la peste 10.000

Circulaţia în centrul Capitalei este blocată pe traseul marşului, după aproximativ două ore şi jumătate coloana de manifestanţi ajungând la Piaţa Timpuri Noi.

Pe traseul marşului se află jandarmi şi poliţişti de la Rutieră.

 

Citiţi mai multe detalii aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO