Eveniment

Rafael Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, urmează să efectueze o vizită în Rusia

Rafael Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

03.04.2023, 17:28 31

Rafael Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), va efectua o vizită în Rusia, afirmă un diplomat de la Moscova, citat de agenţiile de presă RIA Novosti şi Reuters.

Conform diplomatului citat, Rafael Grossi se va deplasa miercuri la Moscova, pentru discuţii despre siguranţa centralelor nucleare din Ucraina.

Vizita pe care Rafael Grossi urmează să o efectueze în Rusia a fost confirmată, ulterior, de purtătorul de cuvânt al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică. "Deplasarea va avea loc în cadrul consultărilor vizând asigurarea protecţiei" Centralei Zaporojie, dar fiind că situaţia este în continuare precară la acest complex aflat sub ocupaţie rusă, a afirmat purtătorul de cuvânt al AIEA, citat de cotidianul Le Monde.

În urmă cu câteva zile, Rafael Grossi s-a deplasat în Ucraina, unde a insistat pentru o soluţie de compromis între Kiev şi Moscova pentru evitarea producerii unei "catastrofe" la Centrala nucleară Zaporojie, aflată sub ocupaţie rusă.

"Încerc să pregătesc şi să propun măsuri realiste care să fie aprobate de toate părţile (...). Colaborez cu liderii de la Kiev şi Moscova pentru a implementa măsuri de protejare a Centralei nucleare. Elaborăm un concept prin care să fie protejată Centrala propriu-zisă, pentru a evita o catastrofă", a afirmat Rafael Grossi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO