Eveniment

Războiul din Ucraina. Uniunea Europeană pregăteşte un nou set de sancţiuni pentru Rusia

Războiul din Ucraina. Uniunea Europeană pregăteşte un...

Autor: Ramona Cornea

05.05.2022, 00:07 96

Ursula von der Leyen a propus miercuri un embargo treptat asupra petrolului rusesc, alături de o serie de sancţiuni asupra celei mai importante bănci din Rusia şi interzicerea radiodifuzorilor ruşi pe undele europene, ca parte a celui mai dur pachet de sancţiuni de până acum îndreptat împotriva Moscovei, scrie Reuters.

România va fi pregătită şi va face faţă dacă în final se hotărăşte interzicerea importurilor de petrol şi gaz rusesc, a declarat preşedintele Klaus Iohannis după ce Ursula von der Leyen a propus acest lucru în plenul Parlamentului European.

Uniunea Europeană analizează modalităţi de a spori sprijinul pentru armata Republicii Moldova, a declarat miercuri Charles Michel, preşedintele Consiliului UE, în urma recentelor atacuri din regiunea separatistă pro-Moscova a ţării, Transnistria.

Republica Moldova a elaborat planuri de urgenţă pentru scenarii „pesimiste“ pe fondul temerilor că ar putea fi atrasă în conflictul din Ucraina, a declarat preşedintele ţării Maia Sandu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO