Eveniment

Remanierea nu a impresionat Bursa

Autor: Adrian Voicu, Roxana Pricop

02.09.2010, 23:15 23

Bursa de Valori de la Bucureşti nu a reacţionat ieri la ştirilecare s-au succedat pe parcursul zilei cu privire la remanierea unorminiştri ai Guvernului Boc, având chiar una dintre cele mai stabileevoluţii din ultima perioadă.

Indicele BET a oscilat în jurul nivelului de 5.100 de puncte,închizând cu o creştere de 1% faţă de şedinţa precedentă, în timpce indicele SIF-urilor, BET-FI, a câştigat 1,9%.

Analiştii nu văd un efect imediat al schimbării miniştrilor,chiar dacă printre numele vehiculate pentru remaniere se numărauministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi ministrul economiei,Adriean Videanu. "Nu cred că această remaniere va avea vreun impactpentru că au fost schimbaţi doar marginal câţiva dintre miniştri,fără a avansa un mesaj sau o schimbare în programul de guvernare.Sper doar ca viitorul Guvern să nu strice mai mult situaţia şi sălase economia să funcţioneze singură. Mediul de afaceri are nevoiede predictibilitate, astfel că sper ca viitorul Guvern să nu seatingă de măsurile întreprinse în trecut", a declarat Florin Dolea,director executiv al societăţii de administrare Pioneer AssetManagement.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO