Eveniment

Reţeaua de metrou se extinde: lucrările la staţia de metrou Tudor Arghezi au fost finalizate

Reţeaua de metrou se extinde: lucrările la staţia de...

Autor: Miruna Diaconu

14.12.2022, 00:07 2480

Lucrările la staţia de metrou Tudor Arghezi au fost finalizate, urmând a fi dată în folosinţă abia după recepţia lucrărilor şi efectuarea probelor. Investiţia în noua staţie de metrou Tudor Arghezi s-a ridicat la 50 milioane euro, bani proveniţi din fonduri europene nerambursabile.

Construcţia staţiei de metrou a fost realizată de o asociere între Primăria Sectorului 4 şi Metrorex.

„Vom intra în faza de recepţie a lucrărilor şi, de asemenea, concomitent cu faza de recepţie, se va desfăşura şi perioada de probe, pentru că siguranţa călătorilor este criteriul principal pentru noi. De aceea, în perioada următoare, împreună cu Autoritatea Feroviară Română, avem un program de testări şi, în funcţie de rezultatele pe care le vom evalua şi de atingerea parametrilor necesari, se va trece la utilizarea metroului şi de către călători”, spune Mariana Miclăuş, director general al Metrorex.

Primăria Sectorului 4, Metrorex şi Consiliul Judeţean Ilfov au în plan să extindă magistrala 2 cu încă trei staţii, de la staţia Tudor Arghezi până în comuna Berceni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO