Eveniment

Retrospectiva 2023. Sistemul de educaţie: Anul 2023 a venit cu noi legi ale educaţiei, cu săptămâni de grevă generală şi cu proteste în stradă. Noile legi ale educaţiei au venit cu schimbări în admiterea la liceu, în modul de acordare a burselor şi în numărul probelor de la examenul de bacalaureat.

Iohannis, un preşedinte bun doar pentru poze.

Iohannis, un preşedinte bun doar pentru poze.

Autor: Ramona Cornea

22.12.2023, 08:00 117

♦ Cele mai importante două evenimente din sistemul de educaţie din anul 2023 au fost adoptarea noilor legi ale educaţiei şi greva profesorilor, care a durat trei săptămâni

Cele mai importante două eve­ni­mente din sectorul educaţiei din 2023 noile legi ale educaţiei şi greva pro­fe­sorilor, evenimente cu efecte în edu­caţie şi în anii ce vin. Noile legi ale educaţiei au schimbat modul de admi­tere la liceu, criteriile de acordare a burselor şi numărul probelor de la exa­menul de bacalaureat, iar greva pro­fe­so­rilor a lăsat în urmă examene amânate sau anulate, precum şi pro­mi­siuni nerespectate de salarii mai bune.

 

Noile legi ale educaţiei au intrat în vigoare în septembrie 2023

Legea  învăţământului preuni­ver­sitar şi Legea învăţământului superior au fost promulgate în luna iulie a acestui an şi au intrat în vigoare în septembrie 2023. Legea pentru învăţământul preuniversitar a modificat admiterea la liceu, a adus mai multe tipuri de burse, a adus ma­terii obligatorii noi pentru elevii de liceu şi un număr mai mare de probe la examenul de bacalaureat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO