Eveniment

Rodica Papuc, Account Manager, Ave Diana: Lipsa forţei de muncă este una din principalele probleme. Este o lipsă totală a persoanelor cu atestate pentru transport persoane şi cred că au plecat în străinătate foarte mulţi

Rodica Papuc, Account Manager, Ave Diana: Lipsa forţei...

Autor: Mircea Nica

07.12.2023, 16:26 1523

Lipsa forţei de muncă este una din probleme cu care se confruntă zona de transport persoane, având în vedere lipsa totală a persoanelor cu atestate pentru transport persoane, a spus Rodica Papuc, Account Manager, Ave Diana, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu CEC Bank, la Ploieşti.

“Este o lipsă totală a persoanelor cu atestate pentru transport persoane şi cred că au plecat în străinătate foarte mulţi. De asemenea, inflaţia pe care o simţim atât la motorină, cât şi la salarii este o altă problemă, dar eu sunt optimistă. Deşi toată lumea se vaită, totuşi industria merge, cel puţin domeniul nostru cu maşinile electrice pentru că acum este o prioritate cu energia verde”, susţine Rodica Papuc.

Ce a mai spus Rodica Papuc:

♦ Am înfiinţat firma Ave Diana acum 32 de ani. Astăzi suntem un grup de firme şi pot spune că sunt mândră cu investiţia făcută în maşinile electrice omologate, este o fabrică a fiului meu şi cred că este primul omologat pe acest tip de maşini electrice. Sunt maşini de transport persoane, cu un număr mai mare de 8 locuri.

♦ Avem şi transport de marfă, iar transportul de persoane l-am crescut anual. Acum avem aproximativ 200 de maşini şi fac transport de persoane în Prahova, Braşov şi judeţele limitrofe. Este un lucru bun, înseamnă că industria merge.

♦ Ne ocupăm cu tranportul angajaţilor la firme, avem şi transport pe traseele judeţene. Eu cred că singura cale spre succes este consecvenţa şi seriozitatea. Nu poţi să realizezi foarte multe dacă nu eşti serios şi consecvent.  

♦ Suntem omologaţi şi producem la cerere maşini electrice. Acum este programul prin PNRR cu consiliile judeţene.

♦ Deocamdată nu avem toată infrastructura de care avem nevoie pentru a utiliza maşinile produse de noi în flota noastră. Au o autonomie de 400 km.

♦ Parcurile industriale cred că sunt cele care generează venituri pentru comunităţi, oraşe.

♦ Sper ca încet, încet să stopăm migraţia către alte ţări sau uşor, uşor cei plecaţi să se întoarcă înapoi.

♦ Eu cred că se va pune accent mult pe industria producătoare de energie verde. Tot timpul este problema încălzirii globale şi ce se întâmplă la nivel global. Asta aş vedea eu ca şi dezvoltare în multe domenii.

♦ În ceea ce priveşte tranportul, este o necesitate pe care trebuie să o acceptăm şi pe care trebuie să o gândim cât mai uşoară şi cât mai facilă pentru noi. Transportăm mii de angajaţi zilnic. Sunt întreprinderi care aduc de la 150 km angajaţii. La Braşov aducem de la Făgăraşi sau de la localităţi de la 150 km distanţă acceptă să facă transportul ca să ducă angajaţii la uzine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO