Eveniment

România este printre ţările europene cu cele mai mari rate ale şomajului în rândul tinerilor

România este printre ţările europene cu cele mai mari...

Autor: Ramona Cornea

10.08.2023, 21:00 295

♦ Rata şomajului în rândul tinerilor cu vârsta mai mică de 25 de ani din România este de aproape 22%, a patra cea mai mare valoare din rândul ţărilor membre ale Uniunii Europene ♦ La nivelul UE, rata şomajului în rândul tinerilor este de 14,1%.

România este pe primele locuri în clasamentul ţărilor membre ale Uniunii Europene după rata şomajului în rândul tinerilor, după cum arată datele de la Eurostat, oficiul european de statistică.

Astfel, rata şomajului în rândul tinerilor cu vârsta mai mică de 25 de ani din România este de aproape 22%, respectiv de 21,7%, a patra cea mai mare valoare din rândul ţărilor membre ale UE.

Rata şomajului  în rândul tinerilor români a scăzut de la 22,2% şi a rămas nemodificată în statisticile oficiale din luna martie a acestui an.  Cea mai mare rată a şomajului în rândul tinerilor a fost înregistrată în Spania, de 27,4% în luna iunie a acestui an, urmată de cea din Suedia, de 24,9%, şi de cea din Grecia, de 23,6%.

La polul opus, cele mai mici rate ale şomajului în rândul tinerilor au fost înregistrate în Slovenia, de 5,6%, Germania, de 6,1%, şi Olanda, de 8,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO