Eveniment

Românii lucrează, în medie, 31,5 ani de-a lungul vieţii, cea mai mică valoare din Uniunea Europeană. La nivelul Uniunii Europene, durata vieţii profesionale a fost, în medie, de 36,5 ani în 2022

Românii lucrează, în medie, 31,5 ani de-a lungul...

Autor: Ramona Cornea

29.07.2023, 16:04 2754

Cele mai mari valori au fost în Olanda, Suedia şi Danemarca, iar cele mai mici în România, Italia şi Bulgaria „România a înregistrat o creştere a decalajului de gen în perioada 2002 - 2022, având în vedere că estimarea era ca femeile să muncească cu 4 ani mai puţin decât bărbaţii în 2002 şi cu 6,9 ani mai puţin decât bărbaţii în 2022“ Speranţa de viaţă din România este şi ea la coada clasamentului, a doua cea mică medie, de 72,8 ani.

Un român munceşte, în medie, 31,5 ani de-a lungul vieţii sale, după cum estimează Eurostat, oficiul european de statistică. Cu această medie, România ocupă ultimul loc în clasamentul ţărilor europene.

Indicatorul privind durata vieţii pro­fesionale este o estimare a numărului de ani în care o persoană care are acum 15 ani va fi activă în câmpul muncii de-a lungul vieţii.

„Acest indicator îşi propune să ofere un punct de vedere diferit asupra pieţei muncii, analizând întregul ciclu de viaţă al persoanelor din forţa de muncă, mai degrabă decât unele perioade specifice din ciclul de viaţă, cum ar fi şomajul în rândul tinerilor sau retragerea timpurie din forţa de muncă“, scrie Eurostat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO