Companii

Instituţiile de stat au scos la bătaie 14.000 de locuri de muncă în primele şase luni ale anului, sectorul privat 200.000

Instituţiile de stat au scos la bătaie 14.000 de locuri...

Autor: Ramona Cornea

21.07.2023, 18:40 200

„Chiar dacă anul acesta a avut loc o blocare neaşteptată a angajărilor din sectorul de stat, anunţată de autorităţi în luna mai, în continuare suntem peste nivelul lui 2022, când au fost postate, la nivelul întregului an, circa 12.000 de poziţii în aparatul de stat.”

Instituţiile de stat au scos la bătaie aproape 14.000 de locuri de muncă în primele şase luni ale anului, potrivit datelor jobradar24.ro, un agregator de joburi din mediul privat şi de stat dezvoltat de platforma de recrutare eJobs.ro. Majoritatea  sunt funcţii de execuţie şi puţin peste 800 sunt funcţii de conducere. Comparativ, sectorul privat a avut aproximativ 200.000 de poziţii noi, deschise în acelaşi interval de timp pe platforma de recrutare.

„Chiar dacă anul acesta a avut loc o blocare neaşteptată a angajărilor din sectorul de stat, anunţată de autorităţi în luna mai, în continuare suntem peste nivelul lui 2022, când au fost postate, la ni­velul întregului an, circa 12.000 de po­ziţii în aparatul de stat. Sigur că aici există menţiunea că de la această măsură au fost excluse siste­mul sanitar şi cel de învăţă­mânt, unde încă se pot face an­gajări”, spune Bogdan Badea, CEO al eJobs, cea mai mare platfor­mă de recrutare online din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO