Eveniment

Rusia ignoră cererea Curţii Internaţionale de Justiţie. Invazia Ucrainei continuă

Rusia ignoră cererea Curţii Internaţionale de...

Autor: Petru Mazilu

17.03.2022, 13:11 98

Reprezentanţii Rusiei au anunţat joi că nu vor da curs solicitării Curţii Internaţionale de Justiţie privind oprirea atacului din Ucraina.

Rusia a anunţat că nu va opri atacul din Ucraina după ce Curtea Internaţională pentru Justiţie a decis oprirea imediată a luptelor.

Instituţia ONU a spus că este „profund îngrijorată” de utilizarea forţei de către ruşi.

Kremlinul a anunţat că nu va acorda atenţie deciziei, acuzând media vestică de răspândirea „de fake-news-uri îngrozitoare” despre conflict.

De asemenea, partea rusă a comentat afirmaţia preşedintelui SUA, Joe Biden, care a spus despre Vladimir Putin că este un „criminal de război”.

Un purtător de cuvânt a declarat că Putin este „foarte înţelept, o prezenţă cultivată în plan internaţional”. De asemenea, a adăugat că bombardamentele prelungite ale americanilor asupra civililor şi utilizarea armei nucleare în Japonia la finalul celui de al doilea Război Mondial „nu-i dau dreptul lui Joe Biden să vorbească despre Rusia”:

În ceea ce priveşte negocierile pentru pace, Kremlinul consideră că negociatorii ruşi investesc o „energie colosală” şi sunt mai implicaţi decât cei ucraineni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO