Eveniment

Schema de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pentru industria prelucrătoare a fost aprobată de guvern. Companiile trebuie să vină cu cel puţin 25% din cheltuielile eligibile. Contribuţia proprie poate fi şi din împrumuturi bancare

Schema de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane...

Autor: Răzvan Botea

28.07.2022, 08:00 351

Ministerul Economiei derulează o schemă de ajutor de stat pentru investiţii în producţie în industria prelucrătoare, în retehnologizare şi linii noi de producţie nepoluante, anunţă ministerul de resort. Bugetul total al schemei, care se va derula până în 2027, este de 300 de milioane de euro. 

„Prin acest proiect, ne dorim ca aceste companii să-şi dezvolte noi linii de producţie, să se retehnologizeze, să achiziţioneze echipamente care să se încadreze în trendul de reducere a emisiilor de carbon. Este prima schemă de ajutor de stat gestionată de Ministerul Economiei, dedicată acestui sector industrial. Ne dorim ca prin acest sprijin să transmitem un semnal către companiile care vor să-şi dezvolte şi capabilităţi noi în România, sau care vor să-şi extindă investiţia deja existentă în ţara noastră”, a declarat Florin Spătaru, ministrul economiei.

Ministerul Economiei va gestiona schema multianuală de granturi de la bugetul de stat, pentru investiţii iniţiale ale companiilor din industria prelucrătoare, în valoare totală de 300 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO