Eveniment

Schimbări în Guvern: Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu îl înlocuieşte pe Marius Budăi la Ministerul Muncii, iar Natalia Intotero a fost votată în cadrul PSD pentru a deveni ministrul Familiei, după demisia Gabrielei Firea ca urmare a dezastrelor găsite în azilele din Ilfov

Schimbări în Guvern: Deputatul PSD Simona Bucura...

Autor: Laura Buciu

17.07.2023, 11:21 185

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu îl înlocuieşte pe Marius Budăi la Ministerul Muncii, iar Natalia Intotero a fost votată în cadrul PSD pentru a deveni ministrul Familiei, după demisia Gabrielei Firea ca urmare a dezastrelor găsite în azilele din Ilfov.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat cele două propuneri: pentru Ministerul Muncii pe Simona Bucura Oprescu, iar pentru Ministerul Tienretului şi Familiei pe Natalia Intotero.

„Doamna Bucura Oprescu este preşedinta Comisiei de Administraţie din Parlamentul României şi cu experienţă clară în această zonă şi doamna Natalia Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp, a fost şi secretar de stat la Ministerul de Externe, este şi preşedinta Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor. Deci sunt două doamne cu activitate şi politică, dar şi în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a vorbit şi de „autosuspendarea” Gabrielei Firea din funcţia de preşedinte al organizaţiei Bucureşti, spunând că neexistând în statut „autosuspendare”, a fost vorba de o suspendare a fostului ministru Gabriela Firea pentru o perioadă limitată de timp şi de numirea lui Paul Stănescu în funcţia de preşedinte interimar.

„Doamna Firea, din punctul meu de vedere, ca prim-ministru, nu a greşit cu absolut nimic instituţional. Nu a avut nicio atribuţie în ceea ce priveşte centrele pentru persoane cu dizabilităţi. Presupun că demisia a venit ca urmare a anumitor dezvăluiri din presă şi, la fel cum am spus şi în CEx, acesta să fie un lucru din care să învăţăm fiecare dintre noi, să avem grijă la oamenii care apar pe lângă persoanele publice, cei care ne fotografiază, ne filmează, sunt binevoitori, ca pe urmă să folosească aceste conjucturi ca să îşi vadă anumite scopuri economice. Este un cost mare, dar şi eu şi colegii mei trebuie să avem foarte mare grijă cu cei care apar din când în când în jur”, a mai spus Ciolacu.

Preşedintele PSD a spus că Firea nu este suspendată pentru o perioadă determinată, ci până se lămuresc lucruruile.

„În acest moment este suspendată şi din funcţia de prim-vicepreşedinte”, a mai spus Ciolacu despre Firea.

Întrebat dacă o mai susţine pe Gabriela Firea pentru o candidatură la Primăria Capitalei, Marcel Ciolacu a spus că „în acest moment nu avem alegeri locale, nici generale, nici europarlamentare”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO